Uppsala Basket firar

Uppsala Basket firade igår sin 50-årsdag. Det med hyllningar till flera av de gamla storlagen, men också med två matcher. Först ut var Salléns, som efter en liten svacka tog sig an Visby. Efter en tuff match kunde man ta hem segern med 60-55. En av lagets stöttepelare, Anette Johansen, menade att laget fortfarande har mycket att jobba på, sin starka säsongsinledning till trots.

– Vi vann matchen men vi hade inte så mycket flyt i början. Vi hade otur med skadade. Det gör att det känns psykiskt jobbigt på träningen när man inte har så mänga spelare, säger Anette Johansen.

– Speciell dag att vinna på idag när ni firar jubileum.

– Ja, det var viktigt för oss att vinna. Jag hoppas att herrarna känner samma sak.

Så var dock inte fallet. Uppsalas herrar inledde bedrövligt mot Sundsvall Dragons som tog hem segern med 87-88.

– Första halvleken spelade vi tveksamt men andra helt tvärtom där vi spelade mer aggressivt. Känns tungt just nu, men det var en rolig dag, damerna vann. Det hade varit pricken över i:et om vi lyckats ta en seger, säger Fredrik Jönzen efter att Uppsala Basket fallit med 87-88 mot Sundsvall Dragons.

Reporter Johan Nohrén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista