Kö för att poströsta i EU-parlamentsvalet

I dag är första dagen som det går att poströsta i valet till EU-parlamentet. I Enköping väntade medlemmar i moderata ungdomsförbundet, MUF, utanför posten redan innan den öppnade klockan i förmiddags för att bli först att rösta...

Utanför posten stod också personer från olika fackförbund för att försöka få folk att rösta.
Några är alltså mycket intresserade av att rösta i EU-valet. Men i övrigt är intresset svalt för EU-valet. Analytikerna tror att det kommer att bli ett lågt valdeltagande, och många människor bryr sig helt enkelt inte.

Den 13 juni är själva valdagen till EU-parlamentet. Sverige kommer att få 19 platser i parlamentet. Totalt finns det 732 platser och det är politiker från 25 länder som ska väljas in.

I Enköping finns det inte ens några valstugor där det går att få information idag. Det beror på att kostnaderna är för höga, säger centerpartistiske kommunalrådet Bengt Wahlberg till Upplandsnytt och får medhåll av Anneli Djurklo som är socialdemokratiskt oppositionsråd.

Kontakta reportern:
Anders.Konigsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".