Knutbypastorn pressas av åklagaren

I Uppsala tingsrätt fortsätter rättegången om Knutbydramat. I dag förhörs den åtalade pastorn. Han ger där sina förklaringar till bland annat de olika SMS-meddelanden som skickats mellan honom och barnflickan, men blir stundtals hårt ansatt av åklagaren Anne Sjöblom.

Under rättegången har ju anonyma meddelanden via SMS och e-post fått stor betydelse. Bland annat säger sig pastorn ha fått e-post där det stod om den första fruns död, och om att den andra frun skulle dö men att pastorn sedan skulle hitta en ny fru, en som redan hade ett äktenskap.

Barnflickan sa när hon tidigare blev förhörd att hon hade fått anonyma SMS av pastorn med budskap om hur hon skulle mörda hans andra fru Alexandra och även skjuta grannen Daniel Linde. Men enligt pastorn har hon feltolkat de SMS han skickat till henne.

Pastorn har också berättat om hur han under en tid hade relativt regelbundet sexuellt umgänge med både barnflickan och sin nya älskarinna, Daniel Lindes fru, trots att han var gift med Alexandra.

Pastorn har också under förmiddagen berättat om hur han på morgonen den 18:e december 1999 hittade sin första fru Heléne död i badkaret, men fortsätter att förneka all skuld i sammanhanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista