Omfattande härva med kriminella gäng i Uppsala

En 28-årig man i Uppsala har anhållits misstänkt för stämpling till mord och polisen misstänker att mannen kan ha kopplingar till den senaste tidens skottlossningar och rån.

Totalt är 12 personer häktade för olika brott där polisen tror sig se ett samband, säger polisens presstalesman Lena Larsson.

De händelser där polisen tycker sig se samband är bland annat de skottlossningar som skett i Gottsunda och Stenhagen och rånen mot bland annat Systembolaget i Stenhagen och Gottsunda och även rånet hemma hos ett par i Fjärdhundra i mars, där rånarna stal bland annat vapen.

Det rånet kan kopplas till de fem män som senare greps för grovt vapenbrott i Vassunda.

De personer som kopplas till de olika brotten misstänks höra till två rivaliseranade gäng och skottlossningarna är en del i en uppgörelse mellan dem, men enligt polisen är det, en intern uppgörelse och allmänheten behöver därför inte oroa sig för att blir skadade.

Enligt polisen har gängen har inget ursprung i särskilda bostadsområden utan gängen har formats på annat sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista