Foto: Sören Andersson / SCANPIX

Studenternas is spricker

Isen på Sirius bandys hemma-arena, Studenternas, har börjat spricka allt oftare. Och eftersom det är farligt att åka skridskor då, så är oron stor inom Sirius för att träningar och matcher ska behöva ställas in.

Ordförande Jan Sjonemark är bekymrad.
– Det är sprickor i isen och det är allvarliga sprickor som förhindrar träning och spel när de uppkommer, säger Jan Sjonemark.

Isen på studenternas har spruckit - igen. Det är något som har börjat inträffa allt oftare, och då kan det vara farligt att åka skridskor. Uppsala kommun som har hand om isen lappar och lagar, men förstår inte vad problemet beror på. Chefen på Fritids- och naturkontoret, Lena Lantz, berättar att man nu ska ta hjälp av en planexpert från bandyförbundet.
– Vi och ismakarna vet inte vad det beror på, och därför har vi vänt oss till bandyförbundet, säger Lena Lantz.

Förra vintern tvingades Sirius ställa in en match pga sprickor i isen - och oron stiger inom Sirius bandy att man åter ska tvingas ställa in matcher eller träningar. Spelaren Christian Mickelsson.
– Det känns inte bra för man får inte några bra träningsmöjligheter, säger Christian Mickelsson.

Den nuvarande isbädden, som ligger under och kyler isen, är från början av 90-talet. Men att byta ut den skulle kräva ett politiskt beslut.
– Anläggningen börjar komma till åren. Förmodligen finns tekniska problem i banbädden. För oss är det ett problem och det känns inget bra, säger Jan Sjonemark.

Men Lena Lantz på kommunen försäkrar att man inte tänker nöja sig förrän mysteriet med den sprickande isen är löst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista