Dålig hjälp för flyktingbarn

Det råder akut brist på läkare och psykologer åt flyktingbarnen i Gimo. En psykolog och en läkare, som arbetar 10 timmar i veckan, ska ha hand om upp till 200 barn, som mår mycket dåligt psykiskt.
På flyktingförläggningen i Gimo finns idag varken psykolog eller läkare. Barn som mår dåligt skickas till barnpsykiatriska flyktingmottagningen i Uppsala, men där saknar man resurser att ge den vård som behövs. En psykolog och en läkare, som bara jobbar 10 timmar i veckan, ska ta hand om mellan 150 och 200 flyktingbarn. Dolores Hildebrand, som är vårdansvarig på flyktingmottagningen menar att det är helt otillräckligt, särsklit för barn som kanske varit i krig och dessutom tvingas leva i en hemsk miljö på själva förläggningen. Hon tycker att det är konstigt att flyktingbarnen får sämre vård än andra. - Med svenska familjer skule man vara där redan och göra debriefingar och hjälpa till, säger hon till Radio Uppland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista