Ulrika Björkstén ny gruppchef för Vetenskapsradion

Ny chef för Vetenskapsredaktionen

Till ny gruppchef för Sveriges Radios Vetenskapsredaktion i Uppsala har idag Ulrika Björkstén utsetts.
-  Det känns som en stor förmån att få jobba tillsammans med en så kompetent och kreativ redaktion som vetenskapsredaktionen, säger Ulrika Björkstén i en första kommentar till utnämningen.

- Det känns väldigt bra att kunna knyta en så meriterad vetenskapsjournalist till Sveriges Radio och Vetenskapsredaktionen. Jag är känner stor tilltro till Ulrikas och redaktionens förmåga att tillsammans utveckla och förnya redaktionens utbud både i P1 och P4, säger Andreas Miller Kanalchef SR Uppland och ansvarig  för rekryteringen.         

Ulrika Björkstén, 43 år, har tidigare jobbat inom flera olika medieföretag såsom SVT, Dagens forskning och SVD. Ulrika har fått flera priser för sin insats inom vetenskapsjournalistiken bl.a European Science Writer’s Award 2004. Ulrika har själv forskat på solceller och är disputerad doktor i fysikalisk kemi. Ulrika tillträder sin tjänst den 24:e januari.

Sveriges Radios vetenskapsredaktion publicerar varje vardag nyheter i P1-morgon. Redaktionen producerar också radioprogrammen, Vetandets Värld, Vetenskapsradions Veckomagasin, Klotet , Odla med P1 och Kossornas Planet i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".