"Felmarkering av kött kommer aldrig hända igen"

Att felmärka vanligt kött och sen sälja det som kravmärk ska inte vara möjligt. Och det kommer aldrig att hända igen. Det säger idag Uppsala-slakteriet Swedish Meats om den felmarkering som upptäcktes för en tid sen.

Som vi berättade på lördagen upptäckte organisationen Krav felmärkningen - och slakteriet i Uppsala ska nu försöka se till att det inte händer igen.

- Det är väldigt allvarligt att det överhuvudtaget kunde hända, säger Camilla Sandenskog, produktchef för det ekologiska sortimentet vid Swedish Meats.

I det här fallet handlade det om tre djur från en kravgodkänd gård - gården har alltså en kravgodkänd uppfödning, men just det här tre nötdjuren var inte kravgodkända. Felet man gjorde på slakteriet i Uppsala var att man konstaterade bara att gården var godkänd - men det har man nu ändrat på, säger Camilla Sandenskog:

- Vi kan garantera att en sån här felmarkering aldrig kommer hända igen, säger Camilla Sandenskog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".