Nya skott i pastorsvillan i Knutby

Strax efter klockan ett ljöd på nytt revolverskott i pastorns villa i Knutby. Uppsala tingsrätt hade tagit sig ut till villan i Knutby för att skaffa sig en bild av om det var möjligt att, som pastorn säger, inte vakna av dom tre revolverskott som avfyrades i hans hus natten mot den 10 januari.

Pang, pang, pang!

Så lät det alltså i pastorsvillan i Knutby i dag, i den barnkammare där pastorn befann sig tillsmmans med två barn när barnflickan smög in i huset och sköt ihjäl hans fru Alexandra. Pastorn hävdar att han inte vaknade av smällarna, medan åklagare och polis menar att han rimligen måste ha gjort det om han låg och sov. Men polis och åklagare är av den uppfattningen att pastorn låg vaken i barnkammaren och hörde något som han själv egentligen låg bakom. För att belysa sin tes pekar de på att pastorn någon minut senare vaknade av ett sms från barnflickan. Polisen provsköt först en omgång på tre skott för rätten och sen en omgång då journalisterna befann sig i barnkammaren.

Vad rätten anser om ljudnivån på skotten fick vi inte veta i dag. Polisens tekniker Bertil Olsson var den som avfyrade provskotten i Alexandras sovrum.

Vid provskjutningen användes däremot inte det vapen som användes den natten uytan ett annant exempalr av samma typ, en Smith and Wesson av modell 36-1.

Varken barnflickan eller pastorn deltog vid rekonstruktionen. Barnflickan hade berörts så illa av att se sig själv från en rekonstruktionsvideo som visades i tingsrätten på förmiddagen att hon fördes ut ur rättsalen gråtande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".