Nya närpoliser till Gottsunda

Polisen i Uppsala inför nu på nytt närpoliser i stadsdelen Gottsunda. Tanken är ett det redan till hösten ska finnas tre polismän som jobbar i området.

Närpolisstationen i Gottsunda lades ner för fem år sen men den senaste tidens skottlossningar i stadsdelen har fått polisen att tänka om.

-Jag har så många aktiviteter som jag ska göra på kvällarna, men nu vågar jag inte gå ut på kvällen här i Gottsunda, säger en kvinna som bor i Gottsunda.

Det var länspolismästare Göran Lindberg själv som hade första passet när polisen i går tog emot allmänheten vid den husvagn som tillfälligt ställts upp i Gottsunda centrum och intresset var stort. Många lämnade tips och ställde frågor medan andra utryckte sin oro över den senaste tidens våldsdåd i området.

-Vi gör nu en särskild satsning på Gottsunda med både hund-, trafik- och insatspoliser, säger länspolismästare Göran Lindberg.

Enligt Göran Lindberg planerar man att till hösten ha tre poliser som bara jobbar i Gottsunda och som eventuellt också kommer att ha en egen lokal i centrum. Det är i praktiken en återgång till hur det var för fem år sen då det fanns en bemannad närpolisstation i stadsdelen.

Gottsundabon Karin Blanco är en dom som gläds åt att polisen går tillbaka till det som det var förut:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista