Gamla Pricksbageriet i Tierp läggs ner

Bageriet SwitsBake i Tierp med 27 anställda, föreslås att läggas ner. Bageriet , som tidigare hette Pricks, har funnits i Tierp sedan 40-talet.

Orsaken till att styrelsen nu föreslår att bageriet läggs ner är enligt vd Tommy Hellström, att bolaget går med stora underskott.

Bageriet - som under åren har hetat allt från Pricks, till Skogaholms, till Cerealia togs över av SwitsBake så sent som vid årsskiftet. Och nu föreslår styrelsen alltså att det läggs ner efter att bageriet gått back med miljonbelopp under de fyra första månaderna i år.

SwitsBake har två andra bagerier i Sverige, ett i Malmköping och ett i Mantorp. Orsaken till att det är Tierpsbageriet som föreslås läggas ner är enligt vd Tommy Hellström att det går att flytta verksamheten i Tierp till Malmköping på ett billigt sätt, men inte tvärtom.

Om nedläggningen blir av så skulle en del av de 27 anställda erbjudas att följa med till Malmköping - hur många det skulle gälla är inte klart än, men resten blir uppsagda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".