Upplänning vittnar mot Milosevic

Igår började rättegången mot Jugoslaviens förre president Slobodan Milosevic. En av de 100 vittnen som kallats kommer från Uppland.
-Jag vill helst se honom öga mot öga och ställa frågor mot honom om allt som hände. Historien började med att Ibrahim blev uppringd av advokater i Haag som frågade om han kunde ställa upp som vittne. Då visste han inte att det gällde ett vittnesmål rakt mot Milosevic. Men han har aldrig tvekat att ställa upp. Det var när han kom till Sverige som han berättade sin historia för den svenska polisen och så fick krigstribunalen i Haag tag på honom. När som helst kan han åka ner. Det kan ske på två dagars varsel har de sagt. -Det är en katastrofal upplevelse, koncentrationslägret. Han (Milosevic) är skyldig för det som hände, det är hans politik. Landet förstördes helt. Ibrahim Senad heter egentligen något annat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".