Lugn avslutning i hela länet

Igår tog många studenten och det har varit mycket firande, men trots det har det varit en ganska lugn kväll.

Uppsalapolisen har gripit 14 personer under kvällen och natten.
-  Vi måste konstatera att det har varit en ovanligt lugn avslutning. Det har varit lite bråk och lite stök, det harit en bra stämning, säger Björn Andersson som är chef för socialjouren i Uppsala.

Men det har förekommit lite våld. Två killar, 16 och 17 år har gripits och anhållits för misshandel sen de sparkat på en liggande yngling i centrala Uppsala. Två män har gripits för hustrumisshandel. En 37-åring i Tierp och en 45-åring i Uppsala. Det har också kommit in anmälningar om våld och hot mot en ordningsvakt. Fyra personer är misstänkta för de brotten.

Sammanlagt har Uppsalapolisen omhändertagit 24 personer för fylleri.

I Gottsunda blev två bilar på Jenny Linds väg totalförstörda i bränder. Vid halvtvåtiden misstänks någon eller några tänt eld på bilarna. Strax innan det tände någon också på vindskyddet vid jipen i Gottsunda. Polisen har ingen misstänkt för bränderna.

Sammantaget har natten varit ungefär som vi har räknat med, säger vakthavande befäl på Uppsalapolisen till Upplandsnytt.

I Sigtuna drabbade två gäng samman på busstorget vid midnatt och minst en person skadades i bråket. Mannen som är i yngre tonåren har förts till sjukhus, men det är oklart hur svårt skadad han är. Polisen betraktar det som en grov misshandel.

Kontakta reportern
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".