Kvinna i Knutbyförsamlingen misshandlad av ortsbo

En gravid kvinnlig medlem i Filadelfiaförsamlingen i Knutby misshandlas igår kväll av en Knutbybo som inte tillhör församlingen. Mannen slog henne i ansiktet och uppmanade henne att flytta från trakten.

Kvinnan var ute och cyklade tillsammans med sin make och en väninna. När de kom förbi en villaträdgård kom en man ut och skrek åt dem att ge sig iväg från Knutby och slå sig ner någon annan stans.

Kvinnan stannade och hoppade av sin cykel. Då hotade mannen henne med stryk.

- Inte slår du väl en gravid kvinna, sade församlingskvinnan. Men mannen gav sig på henne och slog henne i ansiktet och på axeln.

När kvinnans make närmade sig försvann mannen in på sin tomt. Kvinnan, som fick svullnader i ansiktet och bet sönder tungan vid slaget, polisanmälde gärningsmannen.

Han nekar, enligt Uppsalapolisen, till anklagelserna men är misstänkt för misshandel.

Kvinnan, polisanmälde gärningsmannen, som nekar till anklagelserna. Idag fortsätter rättegången mot den mordåtalde pastorn och hans barnflicka i Uppsala tingsrätt. Idag ska en rad församlingsmedlemar höras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".