Dyra personalresor på Linnéskolan upprör föräldrar

Dom dyra personalresorna på Linnéskolan i Uppsala får nu föräldrarna att reagera.

Eva Nelin har en dotter som går på Linnéskolan:

-Jag tycker att det är skandal att sånt här får förekomma. I en kommunal skola är det skattemedel man jobbar med och de måste vara förebilder för ungdomarna som ska ta över sen, säger hon.

Upplandsnytts avslöjande förra veckan om att rektor och övrig personal på Linnéskolan gjort av med mer än en miljon kronor på studieresor till utlandet under de senaste åren, väcker starka reaktioner hos föräldrar till skolans elever.

Upplandsnytt berättade förra veckan att Uppsalas gymnasieskolor sen år 2001, trots de senaste årens sparkrav, gjort av med miljonbelopp på studieresor där enbart personalen fått vara med. Mest har Linnéskolan rest för, bland annat en resa till Rom för hela personalen hösten 2001, där resekostnader och boende på ett fyrstjärnigt hotell slutade i en nota på mer än 800 000 kr. Kostnaderna för den resan går inte att acceptera, säger en annan förälder, Håkan Eriksson, som också han har en dotter på skolan.

Både Håkan Eriksson och Eva Nelin säger att de som föräldrar har märkt att Linnéskolan tvingats snåla med pengar. Vissa ämnen har tjugo år gamla läromedel och skolmaten har de sparat in på. Men Linnéskolans rektor Lars Palmqvist har i Upplandsnytt försvarat Romresan och sagt att den får ses som kompetensutveckling för personalen, även om det var dyr kompetensutveckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".