Älskarinnan vittnade i Knutbyrättegången

I Knutbyrättegången vittnade i dag pastorns älskarinna, alltså den skottskadade Daniel Lindes fru. Hon berättade att hon och pastorn hade ett intensivt kärleksförhållande och träffades nästan varje natt.

Hon berättade också att pastorn till en början sa sig vara beredd att flytta från Knutby för att få vara tillsammans med henne, men att han så småningom började tala om drömmar han hade haft där deras makar i stället skulle dö, alltså Daniel Linde och pastorns hustru Alexandra, även kallad Sanna.

- Efter ett tag började han berätta att han visste att Sanna inte skulle vara kvar här, att hon skulle dö. Först pratade han om att Sanna och Daniel kankse skulle köra av vägen på väg hem från julfesten, men sen har han ockås sagt att det här är som en dålig film och att det inte skulle förvåna honom om de blev skjutna.

Det var sju församlingsmedlemmar som hördes i rätten i dag, alla på åklagarens begäran, för att berätta om sina iakttagelser om pastorn.

Bland andra vittnade pastorskollegan Peter Gembäck om hur orolig pastorn verkade på den träff dom hade kvällen före den 10 januari. Pastorn hade då också uttryckt något om att han hyste förakt för brottslingar som åkte fast, dom måste verkligen vara dumma, hade pastorn sagt till Peter Gembäck den kvällen och vid flera andra tillfällen.

Ytterligare en församlingsmedlem vittnade i dag om hur pastorn hade anförtrott henne hur dåligt hans och första fruns Helenes äktenskap var. Senare anförtrodde sig pastorn på nytt till församlingsmedlemmen, om sitt andra äktenskap, med Alexandra:

- Hon vägrar att böja sig, sa han och du får be för henne. För jag tror att om inte hon böjer sig nu så kommer Gud att ta hem henne. Be att Gud tar hem henne så att – och jag kan gifta oss, så sa han till mig. Det berättade församlingsmedlemmen i rätten i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista