Skolpolitiken får dem att lämna Uppsala

Uppsalapolitikernas beslut att lägga ner Täljstensskolan i stadsdelen Eriksberg har gjort att föräldrarna till en av skolans elever nu fått nog av Uppsalas politiker. Familjen Eiman i Eriksberg har bestämt sig för att lämna Uppsala i protest mot kommunpolitikerna.

- Jag tycker att skolpolitiken har nått en botten och jag orkar inte med längre, säger Carin Eiman som tillsammans med sin man och deras två barn lämnar Uppsala i höst.

Ett av deras barn har gått på Täljstensskolan i Eriksberg, en skola som politikerna beslutade skulle läggas ner när vårterminen var slut. En väl fungerande skola, det har alla varit överens om, men det fanns inte pengar, sa politikerna. Och det är alltså ett beslut som fått långtgående följder för familjen Eiman, som inte tyckte att det Uppsala då kunde erbjuda deras barn var något familjen kunde acceptera.

- När jag nu tittar på den skola mina barn skulle gå i om vi stanade kvar här så känner jag att, där fungerar det inte.

Carin Eiman säger att det inte finns nån långsiktighet i politikernas planering. Besluten fattas kortsiktigt, i panik, och utan att man i förväg har skaffat sig ett underlag så att man ens vet att man verkligen sparar pengar på dom neddragningar som görs.

- Jag hade föresatt mig att bo här hela mitt liv. Det här har varit ett oerhört tungt beslut, men jag vill inte betala skattepengar till den här kommunen.

Kontakta reportern:

marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista