Dubbeldäckare i Roslagen

Nästa år blir det stora förändringar för bussresenärerna i Roslagen. Från och med i sommar kommer det bland annat rulla tvåvåningsbussar i Norrtäljetrakten. 

Det är i samband med skiftet av operatör som SL, Storstockholms lokaltrafik, kraftsamlar med komfort och miljö som ledord för att få fler att åka buss i Roslagen.När Nobina tar över från Busslink kommer stora delar av fordonsflottan på 85 bussar att bytas ut. De nya bussarna kommer att drivas med det förnybara bränslet RME som har sin grund i rapsolja.

En stor förändring för resenärerna blir att dubbeldäckarbussar, som är vanliga i till exempel London, kommer att dyka upp på en del sträckor i Roslagen - sannolikt blir de på avgångar till och från Stockholm. Syftet med den satsningen är att fler ska få plats.
Alla nya bussar kommer också att utrustas med luftkonditionering för att locka pendlare även när det är riktigt varmt ute.

Ofta brukar kontrakt för den här typen av busstrafik ha ett fast pris. Men i den här affären har SL valt en annan lösning som innebär att Nobina utöver en fast ersättning på 250 miljoner kronor per år kommer få mer betalt ju fler passagerare man lyckas locka ombord. Avtalet löper från den 24 juni och åtta år framåt med möjlighet till två års förlängning.