Pastorns barn utsatta

Pastorns barn har inte fått nån professionell hjälp, trots det som hänt i familjen. Det säger barnens juridiska ombud Anne-Marie Bonde till Upplandsnytt idag.

Idag var sista dagen i Knutbyrättegången före ett månadslångt uppehåll. I fokus i dag stod situationen för pastorns tre barn, som är placerade hos en syster till pastorn.

Det juridiska ombudet Anne-Marie Bonde pekar bland annat på den äldsta flickans reaktion efter mordet på Alexandra. Flickan, nio år, visade inga känslor, grät inte utan sa i stället en gång till en församlingsmedlem: Kommer det en ny mamma nu?

Anne-Marie Bonde menar att barnet hunnit lära sig det bisarra mönstret att deras mammor dör och att det kommer en ny i stället, och Bonde menar att episoden visar hur akut behovet är av hjälp för barnen.

Pastorns syster som nu har hand om barnen har uppenbarligen inte ansett att dom behöver hjälp, och Anne-Marie Bonde är kritisk mot att socialförvaltningen i Uppsala beslutat att placera barnen där.

Upplandsnytt har inte lyckats få en kommentar från socialförvaltningen i Uppsala i dag. Rättegången återupptas den 8 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista