Hartwig: Ni får klara förfallna skolor själva

Fastighetsnämnden i Uppsala måste själv klara upp problemet med att skolor och förskolor förfaller när nämnden inte har råd med allt underhåll. Det menar kommunstyrelsens ordförande Lena Hartwig.

Upplandnsytt berättade i morse att fastighetsnämnden menar att om inte den får mer pengar till underhållet nu så kommer kostnaderna att bli ännu större i framtiden.

Men kommunstyrelsen säger att nämnden måste prioritera:

-Vilka skolor och förskolor som ska renoveras först. De har en plan, men jag tror att de måste bli ännu tydligare, säger hon.

Det brev där fastighetsnämnden i Uppsala begär 70 miljoner extra om året för att klara av att sköta underhållet på alla skolor kom inte upp till fullmäktige innan budgeten för 2005 klubbades, trots att brevet skickades flera veckor tidigare.

Det kritiseras nu av folkpartiet. Moderaterna, centern och folkpartiet reserverade sig mot beslutet igår att inte ge fastighetsnämnden mer pengar.

Kontakta reportern: lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".