Politiker anmäler sig själva om Knutbybarn

Efter kritiken mot hur socialtjänsten i Uppsala hanterat ärendet med Knutbypastorns barn, så har de ansvariga politikerna idag själva anmält ärendet till en extra granskning.

Lars Persson är socialdemokrat och ordförande för östra distriktsnämnden i Uppsala kommun. Han säger så här:

-Vi tar till oss kritiken. Vi har idag begärt hos länsstyrelsen att de ska titta på hur vi har handlagt det här ärendet.

Kritiken mot socialtjänsten i Uppsala levererades i går av advokaten Anne-Marie Bonde, som är målsägandebiträde för Knutbypastorns tre barn. Hon tyckte att familjehemsplaceringen hos en släkting till pastorn var märklig, och hon menade också att de tre barnen inte har fått den hjälp de skulle behövt.

Det är många som efter händelserna i Knutby känt sig sig berörda av och bekymrade för dom tre barnens öde, men Lars Persson säger att något svar om bristande professionell hjälp kan man inte få från honom, till följd av socialsekretessen.

Kontakta reportern: marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista