Kvinna misstänks för att ha dödat spädbarn

En 23-årig kvinna i Uppsala misstänks ha dödat sitt nyfödda barn. Hon har begärts häktad, misstänkt för mord alternatvit barnadråp.

Den nu misstänkta 23-åriga kvinnan som bor i en av Uppsalas västra stadsdelar ringde i tisdags eftermiddag efter ambulans. Ambulanspersonalen hitttade henne svårt medtagen i sängen. Inne på Akademiska sjukhuset upptäcktes att kvinnan nyss fött barn.

Ambulans och polis åkte då tillbaka till lägenheten, säger polisens presstaleman Christer Nordström. Han säger att hon enligt vad han vet ska bo ensam och inte vara känd av polisen sedan tidigare. Polisen är i övrigt mycket förtegen om vad som hänt.

Kvinnan är nu misstänkt för mord alternativt barnadråp, som är en straffrättslig term för när en mor dödar sitt barn, oftast i samband med födseln. Barnadråp straffas lindrigare än annat uppsåtligt dödnade.

Enligit Christer Nordström medger kvinnan vissa faktiska omständigheter kring det som hänt - men vad det är, vill han inte kommentera. Polisen tror idag inte att någon annan varit inblandad i det som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista