Fortsatta förhör om barnadråpet

Den 23-åriga kvinna från Uppsala som sitter häktad misstänkt för barnadråp kommer under dagen att fortsätta att förhöras av uppsalapolisen. Polisen kommer också att hålla förhör med människor som är bekanta med kvinnan.

Polisens presstalesman Christer Nordström säger till Upplandsnytt att en tekniskt undersökning av kvinnans lägenhet är gjord och att den kommer att offentliggöras först i nästa vecka.

I nästa vecka kommer troligen också polisens förundersökning vara klar. Det var i tisdags som kvinnan, som är bosatt i ett studentområde i Uppsala, ringde efter ambulans.

Ambulanspersonalen fann kvinnan svårt medtagen i lägenheten, och efter ankomsten till Akademiska sjukhuset, så kunde läkarna konstatera att hon precis hade fött barn. Polisen åkte till lägenheten och hittade då en nyfödd flicka död.

Polisen säger att man håller förhör med kvinnans bekanta för att försöka få en bild av vad som kan ha lett till händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista