De två personerna i taxin omkom i krocken med tåget. Foto: Mona Wahlund / SR
Tågolyckan Heby-Sala

"Jag trodde aldrig att sånt här skulle hända här"

0:34 min

Det är fortfarande oklart vad som hände när ett tåg krockade med en taxi mellan Heby och Sala igår, men polisen tror att taxiföraren bländades av den starka solen och fastnade mellan bommarna, vilket ledde till att föraren och en passagerare omkom. I huset precis bredvid järnvägsövergången bor Szonya Popp.

– Det är ju hemskt, jag trodde aldrig att något sådan här skulle hända här. Min kompis mamma ringde och berättade för hon trodde att det var en släkting till mig som dog.

Hur tänker du kring järnvägskorsningen, har ni haft problem förut?

– Det brukade bli trasigt, då kommer de och fixar det. Bommarna brukar inte funka, då kommer det ett tåg fast bommarna inte har gått ned, och ljuset är rött fast det inte kommer något tåg.

Trafikverket har inlett en utredning och eventuellt kommer händelsen också att granskas av Statens Haverikommission. Enligt Trafikverket så inträffar omkring 30 olyckor vid plankorsningar vare år. I fem till tio fall skadas någon allvarligt eller omkommer.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista