’Häst i Heby’-projektet kan bli permanent

Projektet ”Häst i Heby” har blivit ett lyckat projekt, som går ut på att locka fler hästägare till kommunen. Hästen och Heby är numera kopplade till varandra i den svenska hästvärlden, tycker kommunen, och nu föreslås att man ska söka mer EU-pengar.

Målet att göra Heby till en kommun som förknippas med hästar har pågått i flera år. Närheten till storstäder som Uppsala och Stockholm där det idag är ont om stallplatser har gjort att flera ridstall har vbäxt fram i kommunen.

Många familjer hat flyttat ut och köpt gårdar och skaffat sig häst i Heby under projektets gång, och de här framgångarna gör att kommunen nu föreslår att ”Häst i Heby”-projektet ska bli ett fast projekt i kommunal regi.

Kommunen har redan nu en projektledare anställd och projektet finasieras av EU, länsstyrelsen och kommunen. Och länsstyrelsen har redan lovat skjuta till mer pengar för att förlänga projektet och därför bör kommunen också söka EU medel till förlängningen, tycker kommunchefen Bo Glaas.

Den nuvarande projektperioden går ut vid halvårsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista