Stadt-protester gav effekt

Nu får protesterna mot rivingen av Stadshotellet i Enköping gehör hos politikerna. Förutom förslaget att riva hela byggnaden kommer det nu ytterligare ett förslag som innebär att en stor del av Stadshotellet ska vara kvar.

-Vi hade en rivningsplan förut, men nu har vi kommit fram med en brvarandeplan, säger Sören Karlsson som är vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Enköping.

Det nya förslaget innebär att den gamla delen av Stadshotellet som vetter mot Stora torget ska vara kvar och restaureras. Den nyare delen som vetter ut mot Kyrkogatan ska rivas och där ska det byggas ett nytt bostadshus.

Både det förslag där Stadshotellet ska rivas och det nya förslaget där huvuddelen ska vara kvar, ska ställas ut och sen kommer beslutet om stadshotellet ska rivas eller inte i Augusti.

Även miljö- och byggnadsnämnden är oeniga vad som är bäst, säger Sören Karlsson som själv är för en rivning:

-Jag tror inte det finns tillräckligt med ekonomiska resurser att bevara stadshotellet, säger han. Vi vet ju inte heller vem som kommer att äga huset eftersåt, fortsätter han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista