Sallén Basket vs Norrköping Dolphins i damernas basketliga. Foto: Anna Ökvist/SR.
basket

Förlust för Sallén

Salléns Felicia Nekmouche
1:11 min

Igår mötte Uppsalalaget Sallén Norrköping Dolphins i damernas basketliga. Norrköping inledde starkt och ledde under hela matchen. Sallén kom igen i andra halvlek men det räckte inte hela vägen och Norrköping vann till slut med 63-52.

– Vi började väldigt dåligt, men jag tycker vi kom tillbaka i andra halvlek och kämpade. Så jag är stolt över tjejerna i andra halvlek, men första halvlek, nej det var inte bra, säger Salléns Felicia Nekmouche efter matchen.

Vad var det som hände i första halvlek?

– Vi tappade i defence. Vi lät dem vara mycket mer aggressiva än vi var och de tog för sig, och kämpade mycket bättre än oss. Och vi lät dem köra över oss. Men i andra halvlek började vi vakna upp. Allt föll mer på plats då.

Det var nära att ni kom ikapp. Hur gick tankarna?

– Vi började spela som vi ska spea. Vi hittade varandra vi roterade i defence. Hjärta. Det var hjärta som kom i andra halvlek. Det är så vi kan spela och det är så vi borde spela hela tiden.

Vad tycker du om din egen insats?

– Samma sak där. Första halvlek var inte den bästa, men jag vaknade upp lite mer i andra. Jag måste fokusera bättre.

Vad tar ni med er till nästa match?

– Defence. Roteringen och hjärtat. Att kämpa och köra tillsammans, för varandra. Det är det som är viktigt.

Anna Ökvist
anna.okvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".