Radio Upplands Christer Engqvist i samtal med Jonna E:son Brådhe en av Roslagsvalsens många förare. Till vänster står hennes mamma Liz Brådhe. Foto: SR Uppland.
roslagsvalsen

Tippade vinnare vann

1:01 min

Det var nästan 25 år sedan sist, men igår kördes rallytävlingen Roslagsvalsen igen. Sammanlagt 102 ekipage ställde upp. Och i den mest prestigefyllda klassen, för fyrhjulsdrivna bilar, vann de segertippade bröderna Mats och Tomas Torszelius från Storvreta som satsar stort den här säsongen efter att ha legat lågt i några år.

– Det var jättekul faktiskt. Det var en riktig njutning. Det känns att det var länge sedan och det tar sin tid att komma in i tajming och sådär, men det var fruktansvärt kul, säger Mats Torszelius efter loppet.

– Och det är så roligt att vi är i Uppland och så här långa sträckor också. Så det är kanon. Och mycket mycket folk var det ute, säger Tomas Torszelius.

Är ni tillbaka tillräckligt för att vara slagkraftiga i Svenska Rallyt?

– Det är svårt att säga. De andra har ju ändå hållt igång hela tiden. Men vi ska i alla fall göra vårt bästa. Sedan kanske det inte räcker allra längst upp, men det är en lång tävling så allting kan hända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista