Flickor antastade på Fyrishov

Flera flickor som tränar gymnastik på Fyrishov i Uppsala har blivit antastade av okända män i korridorer och i omklädningsrum. Nu ska Fyrishov sätta upp bevakningskameror på flera platser.
Det är både ledare och ungdomar som blivit antastade. Bland annat kom en man in i en träningshall, blottade sig och hoppasde sedan på en ledare, en annan man kom in i omklädningsrummet och drog av en flicka handduken. Det mesta hände för mer än ett halvår sedan och många flickor blev då oroliga, men enligt Christina Almskog på Uppsalaflickorna försöker man nu se till att inga ungdomar är ensamma i lokalerna, utan att ledare eller föräldrar är med. För att bli av med det här problemet, och för att minska stölderna på badavdelningen har Fyrishov ansökt om och fått tillstånd till att sätta upp bevakningskameror i fyra korridorer. Ingen är riktad in mot något omklädningsrum. Kent Eriksson på Fyrishov hoppas att kamerorna ska fungera förebyggande och Christina Almskog på Uppsalaflickorna är mycket positiv till kamerorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".