Djurhem i Uppsala dröjer

Djurskyddsföreningar och myndigheter får många telefonsamtal om katter som snabbt behöver hjälp. I Uppsala har det i nästan två år funnits planer på att starta ett djurhem, men ännu har inget hänt.
Per Lingvall är ordförande i Nordiska djurskyddsföreningen i länet och agronom på Sveriges Lantbruksuniversitet. På hans arbetsplats vid Kungsängens gård har SLU tomma lokaler som han har fått löfte om att hyra och göra om till djurhem. Flera djurföreningar i Uppsala vill vara med och hjälpa till. I dag är de nedringda av människor som behöver hjälp att hitta ett nytt hem åt katter och andra smådjur. Nordiska djurskyddsföreningen kan klara hyran för djurhemmet. Flera frivilliga har också anmält intresse för att jobba med djuren. Men det behövs också fast personal - och här har frågan om djurhemmet fasnat. 400 000 kronor om året skulle personalen kosta, men det är i dag osäkert om Uppsala kommun kan bidra med det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".