Foto: Lars Pehrson/SvD/SCANPIX
Hockey

Förlust för AIS i Malmö

AIS tränare Bobo Simensen om matchen
1:57 min

Almtuna förlorade borta mot Malmö i går i hockeyns allsvenska. Malmö kunde vinna med 3-2 mot Uppsalalaget. Ais ligger än så länge på slutspelsplats, men måste ta poäng i de följande matcherna.

Malmö var klart mycket bättre i första och andra perioden, ledde med 3-0, vilket hade kunnat varit mycket mer. I tredje kom Almtuna igen men nådde inte ända fram.

– De första 30 var vi inte med i matchen utan det var Malmö för hela slanten men sedan jobbade vi oss in i matchen och ju längre den gick ju mer fick vi ta tag i spelet, gjorde två mål. Det andra målet kommer lite för sent så att vi kunde ha satt ännu lite mer press på dem, säger tränaren Bobo Simensen.

Är du besviken över att det inte blev någon poäng?
– Ja, det är man alltid man spelar ju för att vinna matcher.

Malmö var klart mycket bättre i inledningen – ni brukar ha lätt för Malmö – vad hände?
– Jag vet inte. Det är ingen ursäkt men kanske en förklaring att vi gick upp sex i morse och åkte hela dagen och kom hit två timmar före matchen. Men vi ska prata om det i laget.

Ganska tuffa matcher framför er nu, Rögle på måndag och Leksand på onsdag. Hur hanterar ni den pressen, för ni måste ta poäng nu. Det är hård kamp om play off-platserna?
– Alla matcher är tuffa, oavsett vem vi möter. Vi tar en match i taget. Motståndarna måste också vinna alla sina matcher och får det också tufft. Så vi har fokus på nästa match.

Klarar ni av att ta en av de sju förstaplatserna?
– Ja det är vår målsättning.

Almtuna ligger just nu just på plats sju i tabellen, vilket innebär slutspelsplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".