Katarina Ekspong Foto: Stig-Göran Nilsson/NT
Norrtälje

NT gör ny gratistidning

Katarina Ekspong, tidningschef Norrtälje tidning: ”Det finns underlag”
1:29 min

Norrtelje Tidning, som kommer ut fem dagar i veckan, har beslutat att satsa på en ny tidning som ska komma ut på helgen. Många Norrtäljebor har efterfrågat en helgupplaga, men det blir inte den vanliga tidningen utan en helt ny gratistidning som ges ut på lördagen.

 – Vi har valt att göra det för att det länge varit en av de saker som våra läsare velat allra mest. Att vi ska komma ut sex dagar i veckan. Detta har vi tänkt många gånger men av olika skäl har det inte gått. Till sist så visade det sig att det inte är lönsamt. Men när vi gör en gratistidning så har vi räknat på det, och då blir det lönsamt. Då hoppas vi kunna tillfredsställa våra läsare, säger Katarina Ekspong, tidningschef.

Den nya tidningen kommer att delas ut direkt i Norrtäljebornas brevlådor under 16 veckor i år med start i maj. Upplagan kommer ligga på 30 000 exemplar, men under åtta veckor i sommar kommer den ut i 50 000 exemplar då man vill nå fritidshushållen. Men om läsarna nu efterfrågat att just Norrtelje tidning ska komma ut på helgen och de nu i stället får en helt ny produkt, en gratistidning med inte riktigt samma innehåll som efterfrågas, blir läsarna då nöjda?

– Det blir säkert olika reaktioner på det. Det är klart, det blir ju inte Norrtelje Tidning som kommer ut på lördagen. Vi vill ju inte göra en sämre produkt men den blir annorlunda, säger Katarina Ekspong.

Är underlaget så pass stort så att ni tjänar på det här?
– Ja, det är det faktiskt.

Två nya så kallade mulitreportrar kommer att anställas, som både ska skriva, fotografera och redigera artiklarna. Den nya satsningen kommer enligt Katarina Ekspong inte att påverka personalstyrkan på den vanliga tidningen.

– Nej, det gör det inte. Det blir samma personalstyrka som vanligt, säger Katarina Ekspong, tidningschef på Norrtelje Tidning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".