-

Bussturer ställs in och post uteblir

KR Trafik: "Vi ska försöka komma igång"
0:48 min

Det började snöa igår och har snöat hela natten. Nästan all kollektivtrafik i länet påverkas av vädret. Inställt och försenat. Framför allt regionbussarna runt om i länet påverkas mycket av snön och KR Trafik som kör från bland annat Östhammar och Öregrund har haft stora problem att komma igång nu under morgonen.

Även postutdelningen påverkas av vädret. I Uppsala väntas ungefär hälften bli utan sin post idag eftersom brevbärarnas elmopeder inte kan köra i det här väglaget och brevbärarna får gå eller cykla i stället. Lantbrevbärarna tar sig idag till postombud och samhällen som har brevlådesamlingar, men inte ut på mindre, oplogade vägar. I Östhammar, Alunda och Österbybruk delar posten ut till alla de kan ta sig fram till. det säger Susanne Hellebring på Posten.

Nere på centralen i Uppsala var det många som stod och väntade nu under morgonen.

– När går din buss?

– Den skulle väll ha gått för några minuter sedan. Jag missade den ena precis, tåget var inställt.

– Vi har stått här i en timme ungefär. Det värsta är att man inte fåt något besket om det kommer eller inte kommer någon buss.

– Det är väldigt besvärligt ute på landsbygden och på det mindre vägnätet säger Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik.

– Några bussar har gått men det har varit otroligt besvärligt säger Allan Jansson, Regionschef på KR Trafik.

– Vad är erat största problem: att det inte är skottat eller personal?

– Att det inte är skottat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".