Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Innebandy

Sirius på slutspelsplats

"Vi visste att vi skulle upp hit och vinna"
2:04 min

I superligan i innebandy tog Sirius en mycket viktig seger på fredagen när man besegrade Mora med 5-3. Laget avancerar till den åttonde och sista slutspelsplatsen i och med segern.

- Vi visste att vi skulle upp hit och vinna. Det var vårt stora mål. Men det märktes också attd et var en sjukt viktig match och viktiga poäng vi spelade om. För det var ett litet krampaktigt spel från vår sida. Vi blev lite skärrade men som tur är lyckades vi knyta ihop det på slutet, säger Sirius lagkapten Erik Svensson.

Vad tänkte ni er för matchbild mot ett kanske desperat Mora? De ligger ju sist och behöver alla poäng som de kan skrapa ihop.

- Ja, vi åkte ju upp hit för att sätta hård press på dem. Vi skulle bara upp hit och vinna.

De psykologiskt viktiga mål som Mora får i inledningen av andra och inledningen av tredje, hur mycket spelar det in för er del?

- Alltså, vi försökte ju tänka långsiktigt. Men samtidigt, när de reducerade till 4-3 så blev det ju lite darrigt. Men som tur är så lyckades vi sätta den i öppen kassa här i slutet. Det var skönt.

Vad är det som gör att Sirius kommer ta sig till slutspel?

- Vi har många matchvinnare och vi har en stark trupp. Det talar för oss, säger Erik Svenson.

Reporter
Ted Stöffling, SR Dalarna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".