Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Rekrytering i full gång

"Vi har hittills fått in ungefär 13 stycken som har sökt"
1:01 min

Från och med den sista oktober tar Medhelp över ambulansdirigeringen i Uppsala. Nu har de startat rekryteringen av de sjuksköterskor som ska svara i telefon.

– Det går bra. Vi har hittills fått in ungefär 13 stycken som har sökt, men det är fortfarande lite tid kvar innan ansökningstiden går ut. Det säger Geir Hyvärinen, projektansvarig från Medhelp.

Hur många är det ni ska anställa totalt?
– Vi behöver ungefär 32 heltidare och vår erfarenhet säger att det innebär ungefär 40 till 45 sjuksköterskor som ska anställas till våra tre larmcentraler.

Känner du dig hoppfull över att ni ska få in tillräckligt med ansökningar tills dess?
– Ja, det tror jag. Vi får ju se nu hur mycket folk som söker, men jag tror att vårt upplägg kommer att attrahera sjuksköterskor. Oftast så brukar ju ansökningar komma in i anslutning till att ansökningstiden går ut.

Kommer ni att göra några förändringar när ni tar över?
– Vi ska ju ha sjuksköterskor som sitter och tar emot alla samtal som kommer inte till sjukvårdens larmcentral och på så sätt så kommer vi att kunna ha en högre medicinsk kompetens i första kontakten med ambulanstransport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".