1 av 2
Fina förutsättningar under årets Vikingaränn. Foto: Kalle Hedström Gustafsson/SR.
2 av 2
Blåbärssoppa och bananer i Sigtuna. Foto: Kalle Hedström Gustafsson/SR.

2500 åkte Vikingarännet

"Det har kommit förbi någon enstaka åkare"
0:50 min

Idag var det återigen dags för det traditionsenliga Vikingarännet, på isarna mellan Uppsala och Stockholm. Under dagen har mer än 2500 åkare glidit fram över isarna.

Britt Claesson var en av de som hade tagit på sig skridskorna.
– Det går jättebra, sen har isarna varit helt ok. Jämfört med förra året är det helt perfekt, säger hon.

Britt Claesson var bara en av de många skridskoåkarna som idag gav sig ut på isarna mellan Uppsala och Stockholm. Totalt handlar det om åtta mil som åkarna idag glidigt igenom i mestadels fint väder och medvind, bra förhållanden för långfärdsskridskor.

I tretton år har Vikingarännet arrangerats och idag var det lite mer än 2500 deltagare. Sven Seeman har varit med som funktionär under alla år som Vikingarännet arrangerats, och idag stod han på isen utanför Sigtuna. Där fanns det blåbärssoppa och bananer för de som var sugna, och vid tiotiden hade det ännu inte hunnit komma så många. Men Sven Seeman såg fram emot resten av dagen när alltså mer än 2500 personer skulle glida förbi.
– Det kommer att bli en riktigt folkfest!

Vinnarna i Vikingarännet blev Sonny Peterson i herrklassen och Eva Lagrange i damklassen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".