Ännu en landstingschef lämnar sitt jobb

Nu slutar ytterligare en av dom högsta cheferna inom landstinget i Uppsala. Det är personalchefen Susanne Post Edung som kommer att lämna sin tjänst när hennes nuvarande förordnande går ut. Missnöje bland de anställda har lett fram till att förordnandet inte förlängs.

Dom senaste åren har en hel rad av dom högsta cheferna i landstinget slutat, antingen självmant eller därför att dom uppmanats till det. Senast för några veckor sen så var det chefen för Landstingsservice som tvingades lämna sin tjänst. Nu står det också klart att personaldirektören Susanne Post Edungs förordnande inte förnyas när det går ut till årsskiftet, efter missnöje bland dom anställda på personalavdelningen. Och facket SKTF ville inte att Post Edungs förordnande skulle förlängas, säger ordföranden på SKTF:s landstingsavdelning Vivianne Lövgren.

Bland annat har den personalenkät som gjorts bland landstingets anställda visat på ett missnöje just på personalavdelningen. Exakt vad problemen bestått i vill ingen uttala sig om, men en konsult har varit inkallad för att försöka lösa problemen. Susanne Post Edung själv säger så här om sitt beslut: 

- Jag har inte samma värderingar som min avdelning har. Vi har kämpat hårt under de här 3,5 åren, och jag känner att jag väljer att inte går vidare med mitt förordnande som personaldirektör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista