Midsommarfirande med lite fylla och dödsolyckor

Två personer har omkommit i trafikolyckor under det senaste dygnet. Förutom en del fylla på campingplatser verkar det Uppländska midsommarfirandet har varit ovanligt lugnt.

Vid tvåtiden igår eftermiddag omkom en man i 70-årsåldern i en singelolycka norr om Norrtälje efter att ha voltat med bilen. Och vid halv tretiden inatt omkom en man i 35-årsåldern i en motorcykelolycka i Skyttorp. Hur olyckan gick till är oklart eftersom det inte finns några vittnen.

Enligt vakthavande befäl på Uppsalapolisen var det stökigt på campingarna under kvällen och natten. Och en man i 40-årsåldern sitter anhållen misstänkt för att ha misshandlat en tiotalet år äldre man på Älvkarleö camping. Enligt polisen ska de två männen inte ha känt varandra. Den misshandlade mannen fick föras till sjukhus med skador i ansiktet och eventuellt också benbrott.

En annan man är gripen misstänkt för kvinnofridskränkning i Östhammar. I övrigt menar både polis och socialjour att midsommarfirandet varit ovanligt lugnt. Uppsalapolisen har tagit in nio personer för fylleri, sex av dem i Öregrund, tre i Uppsala och tre för sjöfylleri, vilket är ovanligt lite.

Norrtäljepolisen omhändertog ett tiotal personer för fylleri och rattfylla. Socialjouren som jobbar särskilt med barn och ungdomar under arton år hade i år extra mycket personal i Östhammar och Öregrund eftersom det är där det brukar vara mest stökigt under midsommarfirandet.

Men även Socialjouren upplevde att det var ovanligt lugnt. De fick skjutsa hem tre fulla ungdomar i 15-17-årsåldern. Gunilla Lindström på socialjouren tror att regnet under kvällen bidrog till att fyllan inte blev så stor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista