stefan hanna

Träder fram efter omröstning

2:16 min

En av de personer från Gottsunda som beskyllts för att ha deltagit i en röstkupp på Uppsalacenterns årsmöte förra veckan träder nu fram. Malek Mansour var en av de åtta eller nio personer som kom i en grupp från Gottsunda för att delta på mötet, men han menar att det inte alls handlade om någon röstkupp utan om ett seriöst engagemang för Stefan Hanna och Centerpartiet.

– Stefan är en människa som har stort stöd bland många ungdomar i Gottsunda och många ungdomar i andra förorter, med invandrarbakgrund. Och det är inte många politiker som har den förmågan att få kontakt med de här ungdomarna, säger Malek Mansour.

En del av Stefan Hannas kritiker har menat att han vann förra veckans förtroendeomröstning på grund av ett slags röstkupp, där nya, obekanta personer från Gottsunda skjutsats in till mötet för att rösta på Hanna utan att kanske ha något verkligt engagemang vare sig för Hanna eller Centerpartiet.

Det är en bild som tillbakavisas av Malek Mansour. Han säger att Stefan Hanna sedan något år tillbaka visat stort engagemang för ungdomar i Gottsunda på ett sätt som ingen annan ledande politiker i Uppsala gjort. Det har skett i projektet Gottsunda Factory som hjälpt arbetslösa att starta nya företag, men också på andra sätt.

– Det är många som varit arbetslösa som han har hjälpt, olika föreningar runt i Gottsunda. Han har kommit massa gånger när vi har varit utanför centrum och pratat med massa ungdomar. Jag tycker om Centerpartiets ideologi. De står för att alla är lika värda. Om man kommer från ett annat land och arbetar så kan han också säga att han är del av Sverige. Det är därför jag brinner för det här partiet och För Stefan.

Då det blev känt att det skulle bli förtroendeomröstning säger Malek Mansour att han och hans kamrater ville stödja den politiker som betytt så mycket för dem.

– Då ringede jag till Centerpartiet och sa att vi ville bli medlemmar, för att vi vill evara med på mötet och stödja Stefan som vi har röstat på.

Ingen i sällskapet från Gottsunda var bland dem som betalade medlemsavgiften på plats på mötet, säger Malek Mansour. Han framhåller att eftersom det var flera av dem som inte har körkort så bad de om hjälp med att ta sig till mötet.

Malek Mansour säger att han är besviken på hur han och hans kamrater behandlades på mötet. Det fanns partimedlemmar som började filma dem och över huvud taget visade stor misstänksamhet mot dem.

– Det var 40 nya ansikten, om inte mer, och ändå koncentrerade de sig på nio stycken med invandrarbakgrund. Det de gör nu är att ge Centerpartiet en negativ sida.