Gränby centrums ägare - aktör i arenabygge

Det bolag som äger Gränby köpcentrum, Atriumfastigheter, kan komma att spela en nyckelroll för bygget av en jättearena för ishockey vid Gränby centrum i Uppsala.

Björn Johnson, projektansvarig vid Atriumfastigheter, kontaktades av Almtuna för ett år sedan. Klubben berättade då om sin långsiktiga plan för att bli en elitklubb. Johnson beslutade sig då för att som privatperson arbeta för att planerna på ett arenabygge ska bli verklighet.

Men i sitt yrkesliv är Björn Johnson projektansvarig på Atriumfastigheter, alltså det KF-anknutna bolag som äger Gränby köpcentrum, och när det för en tid sedan stod klart att Gränby anses som det bästa läget för ett arenabygge så betyder det också att Atriumfastigheter kan få en nyckelroll för hela projektet.

Byggkostnaden ska dock inte Atriumfastigheter finansiera. Den ska sponsorer stå för, sponsorer som köper namnrättighet till arenan samt loger och reklamplats. Almtuna ska äga och driva arenan. Några sponsorer är däremot ännu inte klara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista