Oklara uppgifter om brännskadad pojke

Läget är allvarligt, men stabilt, för den 12-årige pojke från Enköping som ligger på Akademiska sjukhuset med svåra brännskador. Pojken har uppgett att några andra pojkar tände eld på honom, men mycket är fortfarande oklart.

Det berättar förundersökningsledare Tomas Westin i Enköping.

-I nuläget vet vi inte mer än att han har förts till Akademiska sjukhuset brännskadad. Och HUR han har fått skadorna, det kan vi i nuläget inte svara på.

-Vad säger pojken själv?

-Pojken själv säger än det ena, än det andra.

Tolvåringen från Enköping var på en grillfest under midsommaraftonskvällen tillsammans med några kamrater när hans kläder fattade eld. Han lyckades slita av sig tröja och byxor men fick ändå 30-procentiga brännskador.

Pojken ska ha uppgett för sina föräldrar att några kamrater avsiktligt sprutade tändvätska på honom och att han sedan fattade eld och fallet har därför rubricerats som misshandel. Men mycket är alltså fortfarande oklart, enligt Enköpingspolisen.

-Till poliser som har hållit förhör med honom säger han att det är en olyckshändelse.

-Tror du att han säger så bara för att han är rädd?

-Inga kommentarer.

-Vilka förhör har ni hållit?

-Det har hållits förhör med modern och det har hållits förhör med pojken.

-Och de andra kamrater som då möjligen skulle ha varit med?

-Det är okänt vilka det exakt är.

-Vad säger mamman till pojken?

-Jag vill inte gå in på det.

-Vad händer från och med nu?

-Ja, från och med nu måste vi hålla ett nytt förhör med pojken och försöka att förmå honom att berätta vad som exakt har inträffat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".