Smugglare fast i Hargshamn

Cigaretter och sprit har under en längre tid smugglats in från utlandet via Hargshamn. Varorna har sedan sålts vidare i Gimo. Nu har polisen gripit fyra personer som misstänks ha med smugglingen att göra.
Det var under helgen som polisen fick tips om att två män betedde sig konstigt vid en sopcontainer i Hargshamn. Polisen fick senare tag på männen, som då var på väg hem mot Gimo. I bilen hade de omkring 8 000 cigaretter. Vid containern i hamnen upptäcktes också två ryska sjömän som höll på att lasta alkohol och tobak. Männen greps och är nu anhållna. Polisen tror nu att containern använts som så kallad brevlåda, där vissa lämnat in smuggelgods, som andra sedan hämtat ut. Spriten och cigaretterna har sedan sålts vidare från bland annat Gimo. Polisen försöker nu få grepp om hur många som varit inblandade i smugglingen. Man har länge haft misstankar om att något pågår och ser gripandet i helgen som ett genombrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".