Sponsorer skeptiska till jättearena

Planerna på en jättearena för ishockey i Gränby centrum i Uppsala möts med skepsis från näringslivet. Företagare som Upplandsnytt talat med tror att det blir svårt att hitta en huvudsponsor för bygget av hallen.

Gunnar Bergström, som äger tre Rätt pris-butiker i Uppsala och redan i dag är sponsor för hockeyklubben Almtuna, har svårt att se vem som skulle stå för en sån investering.

- Jag ser inget företag i Uppsala som jag tror är villigt att satsa de pengarna. Det måste i så fall bli flera företag som måste gå in, och då kanske det blir svårt att sätta ett företagsnamn på arenan...

För att klara investeringen i en jättearena till ishockey och stora evenemang är tanken att en huvudsponsor ska stå för en stor del av investeringen mot att arenan i gengäld bär företagsnamnet. Men det är stora pengar det handlar om. Totalt beräknas bygget gå på uppemot 300 miljoner kronor, och det är inte så många aktörer som har såna pengar att röra sig med. En av Almtunas nuvarande sponsorer är butikskedjan Stadium, men huvudägaren Ulf Eklöf säger att något arenabygge blir det inte för företaget:

- Vi går inte in i den typen av projekt. Det är inte aktuellt överhuvudtaget.

Almtunas vice ordförande Göran Hartmann tror ändå att det finns villliga investerare.

- Jag har en fem-sex förtetag som jag tror skulle kunna vara med på det här, och som har visat intresse.


Kontakta reportern:
Mårten.Nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista