enköping/uppsala

Inga spår efter nyckeltjuvar

Försäkringbolag ersätter vid inbrott
0:50 min

Nu har det varit ytterligare ett inbrott där tjuvarna stulit och gått in med offrets nycklar. Den här gången i Håbo vid tre-tiden idag. Tillvägagångssättet är samma som tidigare i veckan vid inbrott i Enköping och Uppsala, och Polisen tror att det handlar om en liga. Men de har fortfarande inga spår efter tjuvarna och många är nu bekymrade för om hemförsäkringen täcker inbrott när nycklarna använts.

Tjuvarna har smugit sig in på skolor och stulit nycklarna, bland annat ur jackor som hängt i personalrum. Sedan har man använt nycklarna för att göra inbrott i bostäderna dit nycklarna går.

Och nu är många oroliga över om hemförsäkringen gäller när nycklar blir stulna.

Efter en rundringning till försäkringsbolag kan Upplandsnytt lugna de oroliga. I de allra flesta fall så får man normal ersättning vid inbrott även om nycklarna blivit stulna och använts vid inbrottet.

Om man vill ha ut full försäkring är det dock viktigt att man inte har sitt namn och adress på nyckelknipan.

Liknande händelser har inträffat i Stockholm och Uppsalspolisen uppmanar nu folk att inte lämna kvar sina nycklar obevakade ytterkläder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".