ishockey

ESK vidare till Play Off 3

Linus Fernström "Vi kämpar för varandra"
2:25 min

I torsdags besegrade Enköpings SK HK Hudiksvall med 2-1 borta. Under lördagskvällen, i den andra matchen i bäst-av-två-mötet, höll ESK det stängt bakåt, och efter seger med 2-0 kan man nu se fram emot nästa steg i kvalserien.

Det var Hudiksvall som behövde segern, och det var även Hudiksvall som började med mest aggressivitet. ESK hade flera farliga kontringar i första perioden, men det var Hudiskvall som lyckades etablera en offensiv i motståndarnas zon. Trots ett friläge vardera var ändå det mest spännande första perioden en handskada på en av linjemännen.

I andra perioden öppnade lagen upp sig lite mer. ESK hade flera fina spelsekvenser, medan Hudiksvall började få slut på kreativa idéer i sin jakt på ett ledningsmål. Det var också en period söndersliten av utvisningar. ESK:s boxplay var dock vattentätt, och strax efter just ett avklarat sådant lyckades Andreaz Persson peta in 1-0 till hemmalaget i 16:e matchminuten.

I tredje perioden var ESK klart starkare, även om utgången fortfarande var oviss. Hudiksvall trummade på med sina anfall, och försökte få ESK:s spelare ur balans med diverse tjuvtricks, men hemmalaget uppträde lugnt och behärskat. I sista matchminuten dunkade Niklas Levein in 2-0, och punkterade matchen.

Den kanske främsta individuella insatsen i ESK stod dock målvakten Linus Fernström för. Efter 7.27 spelade av tredje perioden, då ESK fortfarande bara hade fått in ett mål i Hudiksvalls kasse, kom Henrik Lantz över en retur. Hudiksvallsspelaren vände åt vänster, två meter ut från Linus mål, och drog ett handledsskott mot den halvöppna kassen. Ett utkastat benskydd senare var dock Linus nolla intakt, och Hudiksvall kom aldrig riktigt tillbaka i matchen efter den räddningen.

Två raka matcher mot Arlanda följdes av två raka mot Hudiksvall. Härnäst väntar Vita Hästen i Play off 3, ett lag som Linus Fernström menar är den överlägset största utmaningen hittills för ESK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".