Böter för misshandel i Enköping

Vid Enköpings tingsrätt dömdes i dag tre unga kvinnor, 18 till 20 år gamla, för att ha misshandlat en jämnårig kvinna. Samtliga tre döms til böter.

Det var i slutet av november förra året som som tre unga kvinnorna råkade i dispyt med en jämnårig kvinna vid Gustav Adolfs plan i centrala Enköping. Först förekom bara hårda verbala ordväxlingar men efter en stund övergick grälet till handgripligheter.

Kvinnan som mötte de tre fick ta emot slag och sparkar och blev också dragen i håret.

Tinsgrätten konstaterar i sin dom att det varit mycket svårt att reda ut exakt vad som hänt under bråket, bland annat för att för att flera av de inblandade varit alkoholpåverkade, men klart är att kvinnan har utsatts för misshandel genom de sparkar och slag hon fått ta emot.

Tingsrätten anser dock att det varit fråga om endast ringa misshandel och beslutar därför om dagsböter som påföljd. De tre unga kvinnorna får böta runt 1000 kronor var.

Den misshandlade kvinnan hade yrkat på att få skadestånd för de skador hon utsatts för men tingsrätten tyckte inte att skadorna var av en sådan omfattning och avslog hennes begäran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista