Man skjuten till döds i Gränby

En man sköts till döds och en skadades vid en skottlossning i Gränby i Uppsala vid 22-tiden på tisdagskvällen. Under natten har en man anhållits, men polisen vill inte uppge vilka misstankar som finns mot honom.

Skottlossningen ägde rum på en gård vid Atterbomsgatan i Gränby-området. När polisen kom dit hittades alltså en man ihjälskjuten och en man som var skottskadad. Den skadade vårdas nu på Akademiska sjukhuset, men hans tillstånd uppges inte vara livshotande.

Polisen har genomfört ett stort antal förhör och kontroller på olika adresser både i Uppsala och i andra län.

Motivet bakom skjutngen är oklart, men det KAN finnas ett samband med de många tidigare skottlossningarna i Uppsala. De båda männen som skjutits är i 20-årsåldern och sedan tidigare kända av polisen. Enligt Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström har de kopplingar till de gängkonstellationer som misstänks vara inblandade i tidigare skottlossningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".