Riskfyllt vid Psykiatricentrum

Personalen på Rehabiliteringskliniken vid Psykiatricentrum i Uppsala utsätts för onödiga risker att skada sig. Det visar en inspektion som Arbetsmiljöverket har gjort. I händelse av en bråkig eller stökig patient så kan till exempel personalen i vissa delar av avdelningen inte höra om larmet går i lokalerna.

Arbetsmiljöinspektionen pekar på flera säkerhetsbrister på avdelning 110 vid psykos- och rehabkliniken. Bland annat är korridoren så smal att när två dörrar som ligger mittemot varandra öppnas samtidigt, så är sikten skymd i korridoren. Till flera av innerdörrarna saknas det också möjlighet att se in eller ut. Det här ökar risken för att någon patient ska försöka göra något olämpligt, till exempel ta sig ut. I visitationsrummet till exempel så tycker inspektionen att man bör möblera bättre, så att personalen i händelse av en stökig eller bråkig patient lättare kan skydda sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".