Bandy

SM-finalspelarna kommer att firas

1:38 min

Nu närmar sig bandyfinalfestligheterna i Uppsala, och på söndag ska Bollnäs och Sandviken göra upp i herrfinalen. I lagens hemorter har förberedelserna för ett firande dragits igång. I Bollnäs firas spelarna på måndag kväll, oavsett hur finalen slutar.

– Vi ska vinna det här, självklart! Det utgår vi ifrån, och det kommer att bli en stor mottagning i Bollnäs. Killarna kommer hem och vi tar emot dem på tingshustorget där vi då under måndagen bygger upp och planerar en mötesplats där alla Bollnäsbor kan komma ner och hylla sina hjältar, säger Gunilla Byström, informationschef i Bollnäs kommun.

Om de inte skulle vinna, ställer man in firandet då?

 – Nej, det går inte! Inte i Bollnäs. Helt omöjligt! Då firar vi dem för en fantastisk säsong istället, säger hon.

I Sandviken däremot blir det inget mottagande på måndag när spelarna anländer hem.

Där avvaktar man och ser hur det går på söndag för Saikspelarna kommer bara att hyllas vid en vinst, berättar Odd Westby som är informationschef i Sandvikens kommun.

 – Vi är så bortskämda så att vi räknar med att de vinner och vi firar bara när vi vinner. Och då firar vi dem på lördagen efter istället, det är en bättre dag och då hinner vi förbereda firandet bättre isåfall, säger han.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista