Anhållna i Gränbymordet får försvarare

Uppsalapolisen har idag fortsatt förhören med de unga män som är anhållna för inblandning i dödsskjutningen i Gränbyi tisdags. Två av de fyra anhållna har nu också tilldelats en offentlig försvarare.

Den 18-årige uppsalabon förnekar att han skulle vara inblandad i skottlossningen i Gränby i tisdagskväll då en 21-årig man dödades och en annan jämnårig man skadades.

Uppgifter som kommit fram visar ju att mordet kan vara en följd av ett krig som rasar mellan två rivaliserande gäng i Uppsala. Den mördade 21-åringen var ju nära vän med ledaren för ett av de kriminella gängen, men om den anhållne 18-åringen ingår i något av gängen vill polisen inte avslöja.

Den andre anhållne som idag fått en advokat har precis fyllt 20 år. Han är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. Hur han ställer sig till misstankarna är oklart eftersom hans advokat inte gått att nå för en kommentar.

Den tredje anhållne har ännu inte fått någon försvarare medan den fjärde fortfarande är anhållen i sin frånvaro. Enligt Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen, har man i dag också förhört en femte person som är intressant för mordutredningen, men han släpptes senare under eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".